A mentőelefánt felrobbantja a locsolót, és élete legjobb pillanatát éli át

A mentőelefánt felrobbantja a locsolót, és élete legjobb pillanatát éli át

Az elefántok a világ legintelligensebb teremtményei közé tartoznak. Ráadásul a legnagyobb állatok közé tartoznak! Azt gondolnánk, hogy a világ legnagyobb és legintelligensebb állatai közé tartozva igazi veszélyt jelentenek a körülöttük lévő világra. Hihetetlen, de méretük és eszük ellenére az elefántok valóban a világ legviccesebb és legjátékosabb barátai közé tartoznak; ez a videó bizonyítja ezt!

Pexels – Magda Ehlers

Forrás:
Pexels – Magda Ehlers

Az elephantnews, egy YouTube csatornán megjelent videóban láthatjuk, hogy az elefántok milyen figyelemre méltó képességgel rendelkeznek ahhoz, hogy a traumákból talpra álljanak és vidám életet éljenek.

Unsplash – Ana Frantz

Forrás:
Unsplash – Ana Frantz

A videó címe: “Elefánt megtörik a locsolót és játszik”, és pontosan az a szívmelengető dolog, amire ezen a héten szüksége volt. Sőt, a mögötte lévő történet is figyelemre méltó. Az egész Faa Sai-val kezdődik, az egyik parki elefánttal, akinek az egyik legnehezebb kezdete volt, amit bármelyik élőlény átélhet.

Faa Sai-t először négyéves korában találták meg, traumásan és vakon.

A kis állat annyira depressziós és stresszes volt az életkörülményeitől, hogy éheztetni kezdte magát. Láncra verve, bilincsbe verve és megvakulva a kis Faa Sai egyre csak sorvadt. Ahogy telt az idő, a gondozóira kezdett kirohanani a bánásmód és a stressz miatt. Végül a Elefánt Természetvédelmi Park közbelépett, és valószínűleg megmentette az életét.

A cirkuszból elhozva őt, az ENP dolgozói megdöbbentek a kis elefánt traumáján.

Mégis, még a mély trauma, amit Faa átélt, sem tudott ellenállni új gondozói és a többi elefánt szeretetének a rezervátumban. Hamarosan szeretet és gondoskodás vette körül, és soha többé nem verték meg. A dühös elefánt eltűnt, és egy új, játékos személyiség kezdett felragyogni.

Évekkel később láthatjuk Faa Sai-t egy kis vízben játszani, ami messze van attól az állapottól, amiben korábban élt.

YouTube – elephantnews

Forrás:
YouTube – elephantnews

A most már vírusként terjedő videó azzal kezdődik, hogy Faa egy vízfolyás felé fut és trombitál, egyértelműen játékos kedvében. A vízfolyás oka? Faa Sai eltörte az egyik locsolót, abban a reményben, hogy játszhat! Még ha el is tört valamit, a jelenet túl aranyos volt ahhoz, hogy bárkit is felzaklasson.

Faa, miközben hagyta, hogy a víz mindenhol elüsse, játszott és trombitált, és végre úgy élt, ahogyan azt kellett volna.

YouTube – elephantnews

Forrás:

:
YouTube – elephantnews

A YouTube videó felirata:

“Faa Sai egyik tagja ismét eltört a locsolót, és most a szabad életét élvezi az Elefánt Természetvédelmi Parkban. Még ő a nagylány, de néhány pillanatban úgy néz ki, mint egy elefántbébijáték… nézd meg, milyen aranyos.” – elephantnews

Faa Sai a mérete ellenére belül még mindig egy kisgyerek. Igazán csodálatos látni, hogy a szeretet és a törődés mit tud tenni egy megsebzett és megvert lélekkel! Állítólag az elefántoknak van a legjobb emlékezetük, de a legnagyobb szívük is biztosan nekik van.

Nézd meg az alábbi videót, hogy lásd Faa Sai-t játszani!

Kérlek OSZD megezt a videót barátaiddal és családoddal.

Share