Anya nem akarta felnevelni a Down-szindrómás babát, ezért apa úgy dönt, hogy egyedül neveli fel a gyereket

Anya nem akarta felnevelni a Down-szindrómás babát, ezért apa úgy dönt, hogy egyedül neveli fel a gyereket

Amikor fia, Misha megszületett, Evgeny Anisimov hatalmas boldogságnak volt tanúja.

Azonban megdöbbenve hallotta az orvos szavait: “Attól tartok, hogy a gyermekének Down-szindrómája van.” Lelkesedését felváltotta a bizonytalanság és a félelem.

Evgeny elkeseredett, amikor meghallotta, hogy a babájának Down-szindrómája lehet.

The 33-éves apa felidézte, hogy a kórházból kilépve sírva fakadt, amikor az orvosok közölték vele a hírt. A könnyek azonban hamar felszáradtak, és valójában szégyellte, ahogyan először reagált.

“Az életemben végül is semmi sem változott, általában véve. Még mindig két karral, két lábbal voltam. A szakmai tudásom sehova sem ment” – mondta.

“Az elszántságom, az aktivitásom, a kíváncsiságom és így tovább – minden velem volt. Minden úgy történt, ahogy elterveztem, megszületett a fiam. De a gyerek különleges, az élete és a további sorsa már nagyon jelentős.”

A sadness turned into determination.

Evgeny felismerte, hogy önző volt, és rájött, hogy képesnek kell lennie arra, hogy gondoskodjon a gyermekről, bármilyen kihívást jelentsen is ez.

Aznap este, amikor hazaért, bekapcsolta a számítógépét, és kutatni kezdett a Down-szindróma után.

Fogalma sem volt, hogy mi a fia diagnózisa.

“Megtudtam, hogy Európában a Down-szindrómás emberek jól szocializálódnak, önállóan tudnak élni és dolgozni. De a már meghozott döntésemet ez nem befolyásolta” – emlékezett vissza.

Soha nem gondolt arra, hogy magára hagyja a fiát, de úgy tűnik, a feleségének más gondolatai voltak.

Nevelőszülőkhöz akarta adni a fiukat.

View this post on Instagram

A post shared by Evgeniy Anisimov (@evgen_tyz)

Mindig is “jó és bizalmi” kapcsolatot ápolt feleségével. Evgeny meggyőzte a feleségét, hogy együtt fogják átvészelni, miután hallott a tervéről. Sajnos az asszonyt nem sikerült meggyőznie, és nézeteltérésük miatt végül elváltak útjaik.

“Most már értem, hogy akkoriban csak megijedt, rossz forgatókönyv szerint kezdett cselekedni, és akkorra már átlépte a rubikont, és túl késő volt visszavonulni a forgatókönyvtől” – jegyezte meg.

Evgeny azóta egyedül neveli Miskát.

Tekintse meg! this post on Instagram

A post shared by Evgeniy Anisimov (@evgen_tyz)

Every night, betakargatja, megfürdeti és vacsorát készít neki. Bár mindegyik házimunka egyszerű, az egyedülálló apa elismeri, hogy minden nap kihívást jelent ezek elvégzése. Szerencséje, hogy édesanyja segít neki, hogy legyen egy kis ideje egyedül is.

Hogy segítse Misha fizikai és szellemi fejlődését, Evgeny különféle tevékenységeket is tervez neki. A gyermek öt hónapos kora óta minden héten úszásoktatásra jár. Emellett beszédkezelést is elkezdett.

Evgeny hálás, hogy sokan hozzájárultak ahhoz, hogy ki tudják fizetni ezeket a költséges tevékenységeket.

“Megértem, hogy a jövő több problémát hozhat, de remélem, hogy mindent le fogunk tudni győzni” – mondta a szerető apa.

Evgeny célja, hogy terjessze az ismereteket a Down-szindrómáról, és segítsen azoknak a családoknak, akik ugyanolyan nehézségekkel küzdenek, mint egy speciális igényű gyermek szülője.

Szeretné felhívni a figyelmet a betegségre.

View this post on Instagram

A post shared by Evgeniy Anisimov (@evgen_tyz)

“Azt akarom, hogy a most megjelenő, Miska és rólam szóló cikkek ezt a gondolatot közvetítsék a társadalom felé, és beoltják azt. És szeretném támogatni, inspirálni a példámmal azokat az embereket is, akik ugyanabban a helyzetben vannak vagy lesznek, mint én” – osztotta meg.

“Próbálok kommunikálni azokkal, akik elérhető közelségben vannak. Levelezek azokkal, akik távol vannak. Remélem, hogy azok, akiknek most nehézségeik vannak, ahogyan nekünk is volt, olvasnak rólunk: Ne féljetek! Minden rendben lesz!”

Ha az apaság egy verseny lenne, Evgeny biztosan az első helyen állna! Ha többet szeretnél látni erről az apa-fia tandemről, kövesd ezt a csodálatos apukát a Instagramon.

Kérlek OSZD meg ezt a cikket barátaiddal és családoddal.

Share