//function wptheme_stat() { // ?> // // Siket mentett kiskutyát fogadott örökbe egy siket férfi, aki jelbeszédre tanítja őt - carloskonig.com

Siket mentett kiskutyát fogadott örökbe egy siket férfi, aki jelbeszédre tanítja őt

Siket mentett kiskutyát fogadott örökbe egy siket férfi, aki jelbeszédre tanítja őt

Lehet, hogy az elején nehéz volt, de ez a kiskutya most kapta meg a mesebeli befejezést.

A mindössze hathetes Emerson élete máris nehéz volt. Egy floridai menhelyről mentették ki, ahonnan Maine-be került.

A kiskutya egy kutyaparvovírus nevű fertőzést kapott, amely kezeletlenül életveszélyes lehet a kutyák számára. Szerencsére Emerson túlélte a betegséget. De ez csak az útja kezdete volt.

Amikor felépült, a személyzet észrevett valami furcsát Emersonnal kapcsolatban.

“Nem vagyunk biztosak benne, hogy Emerson süketnek és látássérültnek született, vagy ez a rohamok következménye, de azt tudjuk, hogy egyik sem zavarja őt egy kicsit sem.” Írta a menhely az egyik Facebook-bejegyzésében.

Ugyanezen Facebook-bejegyzés szerint Emersont a “Legvalószínűbb sikerre” választották, ami még jobban összezavarta Emersont, mert a testvéreit rögtön örökbe fogadták.

De a személyzet és Emerson nem adták fel.

Örökbefogadási hirdetéseket írtak Emerson számára. Meggyőzték az embereket, hogy csak azért, mert ő más, még nem jelenti azt, hogy nem lehet hűséges társ.

“A nevelőanyám szerint ez azért van, mert az emberek látják, hogy süket vagyok, és ez idegessé teszi az embereket, de szeretné, ha mindenki tudná, hogy a siketségem a LEGKISEBB gondom!” – állt az egyik Facebook-bejegyzésben.

“Azt viszont tudják, hogy a hallás hiánya nem tart vissza! Én egy vidám kis csávó vagyok, legalábbis ezt mondja a nevelőanyám! Mindenkit és mindent szeretek!” – folytatódott a bejegyzés.

Végül az üzenetek a tökéletes jelöltre találtak.

Hetekkel később a menhely egy Nick Abbott nevű személytől kapott egy jelentkezést. Látva a kutya kihívásait, Abbott nem tehetett mást, minthogy valamiféle kapcsolatot érzett. Hiszen mindketten süketek voltak.

“Azt mondtam- Ó, ő is süket” – magyarázza Abbott a WABI-nak. “Talán megnézhetném, hogy mi van vele.”

Ez határozottan egy randevú volt a sorssal.

“Egyenesen az ajtóban jött hozzám, és azonnal a lábamhoz ült, és ott is maradt” – mondja Abbott a hírügynökségnek. “Szóval mondhatni, hogy engem választott. És már akkor és ott tudtam, hogy jól kijövünk majd egymással, és elég jól megértjük egymást.”

Bár a hangjuk halk, a kapcsolatuk hangos volt, hogy mindenki más is láthassa és érezze. Abbott azután kommunikált Emersonnal, hogy vizuális parancsokat tanított neki.

Ami nálunk az “ül” parancsként ismert, Emerson számára az “s” jel lett. A “feküdj le” pedig számunkra azt jelentette, hogy Abbott kezét egyenes vonalban végigsöpörte.

Amit mások hátránynak tartottak, az lett a kirakós legfontosabb darabja.

Emerson a fogyatékossága révén találhatott olyan otthont, ahol szeretik őt. Egyedülálló kapcsolatuk egy csodálatos barátság alapja lett ember és állat között.

“A kötelék, ami köztünk van, félelmetes”, mondta Abbott a WABI-nak. “Nagyon jól megértjük egymást. Szeretném azt hinni, hogy ez így volt megírva. Ő különleges.”

Nézze meg, hogyan talált egy süket kutya a lelki társára.

Kérjük, ossza meg ezt barátaival és családjával.

Share