Újonnan megmentett dobermann ragaszkodik a kisgyermekhez, majd a család rájön, hogy megmenti az életét

Újonnan megmentett dobermann ragaszkodik a kisgyermekhez, majd a család rájön, hogy megmenti az életét

Kétségtelen, hogy a háziállatok a végsőkig elmennek, hogy megvédjék gazdájukat, akár saját életük árán is. Hogy ez puszta ösztön vagy valami sokkal mélyebb dolog, talán soha nem tudjuk meg. Akárhogy is, a háziállataink életük nagy részét azzal töltik, hogy megmutassák, mennyire szeretnek minket.

Íme egy család története, akik örökké hálásak lesznek házi kedvencükért, Khanért, a dobermannért.

Khan problémás múltja és örökbefogadása

YouTube

Forrás:
YouTube

Catherine Svillicic Athertonból, Ausztráliából fogadta örökbe a kutyát, tudván, hogy problémás múltja van. Elgondolkodtató, hogy vajon milyen fenntartásai lehettek, ha egyáltalán voltak, egy ilyen kutya otthonába való befogadásával kapcsolatban. Mert a kutya a kislánya, Charlotte társa lett volna.

Khant egy bántalmazott otthonból mentették ki.

Adelaide Now tudósítása szerint:

“Amikor Kerry Kinder (a Doberinling Boarding Kennels tulajdonosa) megmentette, éhezett, törött bordái voltak, és megverték – bántalmazott kutya volt. Határeset volt, hogy el kell-e altatni, vagy sem, mert olyan rossz állapotban volt” – mondta Svilicic.

Bár tisztában volt a problémás múltjával és erőszakos hajlamával, mégis hazavitte – és ezt a döntését soha nem bánta meg.

Khan hűnek bizonyul fajtájához

YouTube

Forrás:
YouTube

Gyakran előfordul, hogy a bántalmazott kutyák gonoszak lesznek. De talán Svilicic tisztában volt a fajta beltenyésztett hajlamaival. Az American Kennel Club szerint

“Ez a páratlanul félelmet nem ismerő és éber fajta büszkén áll a világ legjobb védőkutyái között.”

Továbbá a temperamentumukról azt írják, hogy

“Hűséges, félelmet nem ismerő és éber.”

Khan esetében mindez igaznak bizonyult. Felnőttkori életével szemben felemelkedett, és azzá a kutyává vált, akinek lennie kellett – a család számára, amely végül befogadta és megtanította neki, hogy milyen is kell, hogy legyen egy kutya élete.

Khan örökre elnyerte helyét családja szívében

YouTube

Forrás:
YouTube

Khan még egy hete sem volt együtt új, örök családjával, amikor az elképzelhetetlen történt.

Mivel a dobermannok agresszív hírében állnak, és valószínűleg a múltja miatt, Svilicic szemmel tartotta őket. Éppen ezért hamar észrevette, hogy valami furcsa történt.

Az akkor 17 hónapos Charlotte az udvaron játszott Khannal, amikor édesanyja észrevette a kutya hirtelen furcsa viselkedését.

A Daily Mail beszámolója szerint:

“Khan nagyon koncentrált és agresszívan viselkedett Charlotte-tal szemben – és folyamatosan próbálta meglökni, de nem sikerült” – mondta Svilicic. “Így hát megragadta a pelenkája hátuljánál fogva, és több mint egy métert átdobta a vállán, mintha rongybaba lenne.”

Csak elképzelni tudjuk, milyen borzalmat érezhetett abban a pillanatban. A rémületet, amely megváltozott és fokozódott, amikor rájött, mi is történik valójában.

Khan egy barna királykígyót pillantott meg, amely a világ egyik legmérgezőbb kígyója – pontosabban a harmadik legmérgezőbb. Amikor nem tudta félreállítani a gyereket, a saját fogai közé vette a dolgot, felkapta a lányt, és elhajította a veszélytől.

Ekkor a kígyó felugrott.

“Charlotte eléggé megdöbbent, majd Khan felsikoltott. Gyorsan rájöttem, hogy egy kígyó volt, és Khan megpróbált a lány és a kígyó közé kerülni, mielőtt eldobta volna” – számolt be az Adelaide Now.

Khan, a hős, hősként kezelik

YouTube

Forrás:
YouTube

Azzal, hogy a gyermek és a kígyó közé állt, Khan a saját életét kockáztatta. A sikoly, amit Svilicic elmondása szerint azért adott ki, mert megharapta. Beszaladt a házba és összeesett, de szerencsére egy állatorvosi látogatás végül mindent helyrehozott. Kapott egy méreg elleni kezelést, és bár volt egy kemény éjszakája, amikor a dolgok csak tapogatózva mentek, de túlélte, és reggel hatalmas reggelit evett.

Egy helyi kígyószakértő szerint csak az mentette meg az életét, hogy a kígyó nem tudott elég mérget beadni, amikor megharapta.

A Svilicic család megígérte, hogy Khan ezentúl királyként fog élni.

“Ha Khan egy arany tálat akar, Khan megkapja. Tartozunk neki élete végéig” – mondta Mrs. Svilicic.

Kérjük, ossza meg ezt a cikket barátaival és családjával.

Share